1. dan Ljetne igraonice znanja


Prvi dan Ljetne igraonice znanja imali smo dvije radionice: Škrinja zaboravljenih igara i Hrana je besplatna.

Na radionici ‘Škrinja zaboravljenih igara’ su bila djeca školske dobi i volonteri iz udruge ‘Mali princ’. Na početku smo igrali igru upoznavanja, pa smo radili privjesak za vrata, i poslije toga neke igre kao što su ‘puše vjetar’. Reakcije na radionicu su bile pozitivne i djeci je bilo zabavno. Radionica je trajala od 11 do 13 sati.

U večernjim satima je održana radionica “Hrana je besplatna!” Prvi besplatni sanduk hrane u gradu napravljen s djecom u sklopu Ljetne škole! Djeca su uživala u lopatanju, farbanju i sađenju, a svi prolaznici oko društvenog doma na Lonji će uskoro moći uživati u besplatnim plodovima hrane! Sanduk je građen od lako dostupnih i jeftinih materijala, a zbog položenih PVC cijevi na dnu sanduka, dovoljno ga je zalijevati jednom do dvaput mjesečno. Djeca su napravila prvi, tko će sljedeći?

Hrana_je_besplatna

Danas je na rasporedu drugi dio radionice Škrinja zaboravljenih igara i Mala škola elektronike. Pozivamo svu zainteresiranu djecu da navrate u društveni dom Lonja u 11 i u 18 sati.