4. dan ljetne škole


Un, deux, trois (1-3 razred, 6-8 razred)

Na radionici francuskog jezika djeca su se naučila pozdravljati, predstaviti, naučila su brojati, omiljenu hranu i dijelove tijela. Ovisno o uzrastu, pristup učenju je bio različit. Obje grupe su naučile i nekoliko pjesmica, koliko uspješno, moći ćete pogledati na završnoj radionici!

Upoznavanje instrumenata i rada orkestra (1-3 razred)

Radionica-edukativni koncert za djecu od 1-3 razreda. Održali smo kratki koncert na kojem su sudjelovali: Korina Žućko – flauta, Helena Matković – klarinet, Mario Vuković – saksofon iz glazbene škole Milka Trnina u Ivaniću te bivše učenice škole, Tea Lončarić Klobuk – flauta i Ivana Relić – klarinet, koje polaze srednju glazbenu školu. Sudjelovali su i gosti iz Velike Gorice, Marko Kopilović – truba i iz Petrinje, Tesa Komlinović – trombon i Barbara Dolenec – rog. Posebne gošće su bile prof. Zdenka Družinec koja je pratila puhače na klaviru i Amina Belovari – rog, studentica s Muzičke akademije. Nakon koncerta smo kratko prezentirali svaki pojedini instrument te su djeca mogla isprobati drvene i limene puhačke instrumente. Na kraju su djeca poslušala dio probe puhačkog orkestra i time vidjeli kako orkestar priprema i uvježbava koncert. Radionicu je vodila Veronika Jarec.

Plesom na put oko svijeta (4-8 razred)

Voditeljica Plesnog centra Karizma, Lejla Nevžala Bjedov, djecu je kroz ples upoznala sa različitim kulturama svijeta i njihovim posebnostima koje se mogu osjetiti kroz ples. Tako su polaznice i polaznici radionice zaplesalo elegantni i harmonični Engleski valcer porijeklom iz Velike Britanije, ponosni, karizmatični i oštri Paso Doble iz Španjolske, veseli i rasplesani merengue iz Dominikanske Republike, i modernu koreografiju Street Dance plesnog stila.