6. dan ljetne škole


Poletarac (4-8 razred)

Na radionici smo vidjetli koji su sastavni dijelovi aviona, objasnili kako on funkcionira, a svaki učesnik je izradio svoj avion. U drugom dijelu radionice smo isprobali izrađene avione na školskom igralištu. Radionicu je organizirao Aeroklub „Ivanić-Grad“, aeromodelarska sekcija RC-IG, a vodili su ju Boris Bilandžić i Petar Glogoški.

Mala škola elektronike (4-8 razred)

Polaznici ove radionice naučili su koji su dijelovi strujnog kruga i kako pročitati boje na otporniku. Spojili smo nekoliko krugova, a jedan od njih je imao i fotosenzor, pa je led dioda koja je bila spojena u krugu brže ili sporije blinkala, ovisno o količini svijetla u prostoriji. Radionicu je organizirao Elektronički i računalni klub ERK iz Ivanić-Grada, a voditelji su bili Ivan i Josip Kožar te Jadranko Bartolić

Morske likovne radosti (1-3 razred)

Na radionici „Morske likovne radosti“ govorili smo o toplim i hladnim bojama te o tome koje nas boje i doživljaji podsjećaju na ljeto. Svako dijete je izradilo privjesak u obliku ribice pomoću čarapa i vate te magnete iz različitih materijala i oblika. U timskom radu izrađivali su svjetionike i dobro se zabavljali. Radionicu su vodile Anica Vrlec Bartolić i Višnja Božić Kušar.

Završna radionica

Nakon svih održanih radionica održana je Završna radionica sa podjelom diploma. Mladi polaznici „Ljetne igraonice znanja“ demonstrirali su roditeljima, prijateljima i sugrađanima sve što su radili i naučili ovaj tjedan. Otpjevali su pjesme i recitacije na francuskom, napravili izložbu morskih likovnih radova (ribica, svjetionika), aviona, jastučića i čestitki, elektroničkih sklopova, pa čak i računala kojeg su rastavili i sastavili. Nakon zahvale sponzorima i voditeljima radionica, polaznicima su podijeljene diplome.