Peti dan Ljetne škole


Predzadnji dan radionica na Ljetnoj školi Ivanić-Grad 2013. započeo je arheologijom. Na radionici U potrazi za izgubljenim vremenom – Postani Indiana Jones! djeca su učila o povijesti, arheologiji, povijesnim razdobljima te arheolozima. U praktičnom dijelu su se pod vodstvom Jagora Blažića okušala u gađanju samostrelom. Potom su se bacila na traženje blaga na terenu pod vodstvom Vide Pust Škrgulje. Moramo priznati da su bili vrlo brzi u pronalaženju te vrlo strpljivi prilikom otkopavanja i vađenja predmeta.

Prijatelji baštine održali su radionicu na kojoj su raspravljali o povijesnom bogatstvu Ivanić – Grada te je to djeci poslužilo da sami osmisle izgled muzeja u Ivaniću kao i njegovu unutrašnjost. Osmišljavanje muzeja djeci je bio pravi gušt kao i predstavljanje istoga.

Na radionici Solarni suncokret sadimo na Internet kroz igru i razbibrigu učenici su se okrenuli prema suncu i upoznali se sa obnovljivim izvorima energije. Radionicu je vodio Zoran Kordić, a održala se u dvorištu Osnovne škole „Đuro Deželić“.

Posljednja radionica bila je Poletarac. Djeca su se na terenu okušala u puštanju svojih aviona. Također su vidjela i primjerke iz Aerokluba Ivanić – Grad na djelu. Ponos sa svojim uratkom te zadivljenost sa primjercima iz Aerokluba Ivanić – Grad osjetila se tijekom radionice.

Ručak je osiguran u suradnji sa Konat d.o.o., restoran Ivanićanka.

Posljednjeg dana radionica, očekuje nas Uradi sam pod vodstvom Anite Loth u 14:00 sati u maloj sali Doma kulture. Djeca će naučiti sašiti gumbe, napraviti jestivi plastelin, te pripremiti kolačiće koji će biti posluženi roditeljima i ostalim posjetiteljima na završnoj radionici. Završna radionica počinje u 17:00 i pozivamo sve roditelje, djecu, voditelje radionica, kao i sve naše sugrađane da posjete izložbu dječjih radova nastalih tokom Ljetne škole Ivanić-Grad 2013. U sklopu svečanosti bit će podijeljene diplome djeci kao i predstavljeno izabrano ime Ljetne škole, koji su predložila djeca, polaznici radionica.