3. dan Ljetne škole


Treći dan Ljetne škole Ivanić-Grad je obilježen informatičkim aktivnostima. Prva radionica Kodu – napravi svoju 3D igru vodili su Marko Lohert i Marta Puškarić iz Informatičkog kluba „GUK“. Zbog velikog odaziva djeca su podijeljena u dvije grupe, dio trećeg, a dio četvrtog dana. Djeca su upoznala osnove programiranja i programerskog razmišljanja u okruženju namijenjenom direktno njima – izrađujući 3D igru. Druga radionica, također u organizaciji Informatičkog kluba „GUK“ iz Križa upoznala je djecu sa izradom Web stranica – izrada pomoću CMS-a. Svako dijete imalo je priliku napraviti svoju web stranicu i time postati napredniji korisnik interneta.
Aeromodelarsku radionicu „Poletarac“ organizirao je Aeroklub Ivanić-Grad, a vodili su ju Petar Glogoški, Goran Đurković i Saša Sokolovski. U uvodnom dijelu radionice učenici su mogli vidjeti kako izgleda slobodnoleteći model aviona, upoznali su njegove sastavne dijelove i funkcije te materijale i tehnike izrade. U praktičnom dijelu izrađivali su minijaturne avione od balze te su obavljeni prvi probni letovi. U drugom dijelu radionice, u ponedjeljak 01.07. u 18:00 sati nastavljamo sa isprobavanjem izrađenih aviončića, a članovi Aerokluba održat će pokazni let radijski upravljanih modela aviona.
Današnji ručak sponzor je Turističke zajednice Ivanić-Grada. Ručak u subotu sponzorira Gradsko društvo Crvenog križa.
Četvrtog dana su na rasporedu Kodu – uvod u programiranje 3D igara u 8:30, te Web site – izrada pomoću CMS-a u 11:00 u organizaciji Informatičkog kluba „GUK“ iz Križa za učenike koji su upravo završili prvi, drugi ili treći razred, te za stariju djecu koja nisu upisala radionicu Prve pomoći. Informatičke radionice održavaju se u Osnovnoj školi „Đuro Deželić“. U isto vrijeme za starije učenike nas čeka Mala škola prve pomoći u organizaciji Klub mladih Gradskog društva Crvenog križa „Dabar“. Poslijepodne su na programu radionica Veseli kišobran u organizaciji udruge Mode mladih, Može i drugačije Valentine Kanić, te Elektronički sklopovi sa senzorima udruge Elektronički i računalni klub.

 

IMG_0025

 

IMG_0045