Ljetna škola – 4.dan


Predzadnji dan Ljetne škole – petak, započeli smo gledajući koncert Puhačkog orkestra ispred crkve Sv. Petra u Ivaniću povodom Petrova. Nakon koncerta radionica je nastavljena u istom ritmu, te su djeca naučila svirati nekoliko laganijih točaka na udaraljkaškim instrumentima.
Nakon ručka koji je sponzorirala Konat – Ivanićanka, radionice su nastavljene u umjetničkom tonu. Na radionici Moja moda u organizaciji Udruge moda.mladi, djeca i mladi su oslikali majice raznim zanimljivim napisima i slikama.
Dan smo završili radionicom HOP, gdje smo se još malo bolje upoznali sami sebe i druge polaznike škole. Voditelj ove radionice bila je nova Udruga za djecu, mlade i obitelj „HOP“ – Hrabrost, Osnaživanje, Poticaj.

U subotu je zadnji dan škole.
Prva radionica koja nas očekuje je Plesom na put oko svijeta u organizaciji Plesnog centra Karizma. Kroz radionicu djeca će upoznati razne plesne stilove i muziku koja ih prati, naučiti neke korake specifične upravo za te plesove i zabaviti se uz osmišljene koreografije.
I zadnja radionica na našoj Ljetnoj školi je Park u slici u organizaciji Udruge slobodnih umjetnika FORMA 2000. U tehnici olovka na papiru djeca će prikazati Ivanećke prizore.

Pozivamo sve roditelje i sugrađane da nas posjete u 17:00 ispred Pučkog otvorenog učilišta gdje ćemo kratkim programom i izložbom prikazati što smo sve naučili ovaj tjedan!

U nedjelju u 09:00 je zajednički izlet za djecu i voditelje, a i roditelji su pozvani. U okviru izleta djeca će posjetiti novu poučnu stazu u Žutici. Izlet organizira Društvo prijatelja prirode Ivanić – Grad, a prijevoz za djecu su osigurali Gradsko društvo crvenog križa Ivanić – Grad i Karate klub Mladost. Očekivani povratak sa izleta je oko 12 sati.

Još jednom svi organizatori Ljetne škole bi htjeli zahvaliti sponzorima:

Turistička zajednica Ivanić – Grad
Pučko otvoreno učilište Ivanić – Grad
Aeks d.o.o. – Pivnica
Konat d.o.o. – Ivanićanka
Kraš prehrambena industrija d.d.
Gradsko društvo Crvenog križa Ivanić-Grad
Prijatelji baštine – Amici hereditatis
Društvo prijatelja prirode Ivanić – Grad
Karate klub „Mladost“

te Radiju Ivanić što su nas medijski pratili.