Monthly Archives: November 2015

Dr.sc. Ana Sović, predsjednica Hrvatskog robotičkog saveza

U subotu, 14.11.2015. je održana Izborna skupština Hrvatskog robotičkog saveza. Za novu predsjednicu je izabrana dr. sc. Ana Sović Kržić na mandat od četiri godine.

Hrvatski robotički savez najviše je nacionalno tijelo tehničke kulture čija je djelatnost od značenja za izvaninstitucijsko obrazovanje, razvoj i promicanje robotike u Republici Hrvatskoj. Savez danas broji 9 udruga iz cijele Hrvatske koje djeluju u području robotike, s tendencijom povećanja broja članova.

Ana je u svom prijedlogu rada Saveza u narednom mandatu istaknula važnost povećanja vidljivosti Saveza kroz popularizacijska predavanja, radionice za djecu iz vrtića, osnovnih i srednjih škola, edukacije edukatora, cjeloživotno obrazovanje svih koji djeluju u području robotike, organiziranje regionalnih i nacionalnih natjecanja, te sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima za sve dobne skupine, pokretanje biblioteke i muzeja robotike, te jačanje veze s fakultetima i studentima.sovic_politicka_web

10. rođendan

Dragi sadašnji Klubljani, bivši Klubljani, budući Klubljani i svi prijatelji Foto video kluba “35mm” Križ – sretan nam 10. rođendan!
Da, vjerovali ili ne, danas slavimo 10. objetnicu osnutka našeg kluba.
Osvojili smo hrpetine nagrada, održali preko 15 izložbi i našli se na klupskim sastancima više od 500 puta! Nastavimo u istom tonu i sljedećih 10 godina, i onda još 10 i još 10.

Započnimo sljedećih 10 godina već tradicionalnim Palačinka danom. U petak u 19:30 dođite u klupske prostorije i obavezno ponesite svoje najbolje palačinke. Biramo i nagrađujemo najbolje!

Nakon degustacija palačinki, veliki fotografski kviz!

osnivaci