Monthly Archives: March 2012

Održana Skupština Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije

U petak, 16.03.2012. u Starom Čiću održana je Skupština Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije s dodjelom godišnjih nagrada “Rudolf Perešin” za najzaslužnije u tehničkoj kulturi u Zagrebačkoj županiji u 2011.
Osim predstavnika grada Velike Gorice i Zagrebačke županije, Skupštini je prisustvovao i predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture prof. dr. sc. Ante Markotić.
Nakon radnog dijela Skupštine gdje su dani izvještaji o radu, financijski izvještaj i izvještaj Nadzornog odbora, izglasan je plan rada, te financijski plan za sljedeću godinu.
U svećanom dijelu Skuštine, dodijeljene su nagrade “Rudolf Perešin”. Ove godine je među nagrađenima bila i naša za odlične rezultate iz područja fotografije i kemije. Čestitamo Klari!

Opisujemo sustave

U subotu, 03.03.2012. u Tehničkoj školi Ruđer Bošković u Zagrebu, održano je završno natjecanje “Opisujemo sustave”. Natjecanje već šest godina organizira Hrvatsko interdisciplinarno društvo, a sastoji se od pisanja eseja na slobodnu temu i usmenog prezentiranja najbolje ocijenjenih eseja. Učenici rade u paru, a natječu se u dvije discipline: 1. i 2. razredi, te 3. i 4. razredi.
Ove godine na natjecanju su sudjelovale i dvije ekipe iz našeg kluba i postigle odlične rezultate.
Ema Herbst i Stella Šantek u kategoriji 1. i 2. razreda osvojile su 1. nagradu za esej pod nazivom “Kako osvojiti Oscara?”.
Klara Šimić i Mladenka Milošev u kategoriji 3. i 4. razreda osvojile su 2. nagradu za esej pod nazivom “Faktori koji utječ una izbor fakulteta”.
Cure čestitamo!