All posts by spavlek

Dr.sc. Ana Sović, predsjednica Hrvatskog robotičkog saveza

U subotu, 14.11.2015. je održana Izborna skupština Hrvatskog robotičkog saveza. Za novu predsjednicu je izabrana dr. sc. Ana Sović Kržić na mandat od četiri godine.

Hrvatski robotički savez najviše je nacionalno tijelo tehničke kulture čija je djelatnost od značenja za izvaninstitucijsko obrazovanje, razvoj i promicanje robotike u Republici Hrvatskoj. Savez danas broji 9 udruga iz cijele Hrvatske koje djeluju u području robotike, s tendencijom povećanja broja članova.

Ana je u svom prijedlogu rada Saveza u narednom mandatu istaknula važnost povećanja vidljivosti Saveza kroz popularizacijska predavanja, radionice za djecu iz vrtića, osnovnih i srednjih škola, edukacije edukatora, cjeloživotno obrazovanje svih koji djeluju u području robotike, organiziranje regionalnih i nacionalnih natjecanja, te sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima za sve dobne skupine, pokretanje biblioteke i muzeja robotike, te jačanje veze s fakultetima i studentima.sovic_politicka_web

I Fausta Vrančića za 2012. godinu dobiva…. ANA SOVIĆ!!!

Predsjednica Foto video kluba 35mm Križ i jedna od najistaknutijih članova kluba Dr.sc. Ana Sović osvojila je najprestižniju nagradu koja se dodjeljuje za rad i djelovanje na području tehničke kulture Faust Vrančić u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za poticajan rad s djecom i mladima u fotografiji, robotici i informatici te postignute znastvene rezultate. Priznanje Faust Vrančić je najbolja nagrada za dugogodišnji i predani rad na području tehničke kulture i poticaj za daljnji nastavak rada. Čestitke Ani i želimo ti još mnogo nagrada. Više na www.mzos.hr

5. rođendan Foto kluba

Kao što vjerojatno ne znate u petak je tulum povodom petog rođendana našeg dragog kluba. Pozivamo vas na nezaboravnu noć karaoka, foto testova, zezancije i klope at casa del 35mm. Cjelovečernje projekcije Šeherezade obogatit će gastronomsku ponudu.

Dresscode: kostimizirano, Helloween party

Vidimo se!

Dodjele nagrade za najbolje fotografije Ivanić Grada

U petak 17.09.2010. u 19:00 u Maloj sali Pučkog otvorenog učilišta u Ivanić – Gradu bit će dodijeljene nagrade Turističke zajednice u Ekološko edukativnoj akciji HTZ – Volim Hrvatsku, Volim Ivanić, Cvjetni otok Ivanić. Istom prigodom će biti podijeljena priznanja najuspješnijima za uređenje okućnica, na natječaju suvenira i fotografija.

Podsjetimo, Ana Sović je osvojila treću nagradu, Tonka Markić nagradu na najuspješnijeg mladog autora, a mladi FVK “35mm” su osvojili pohvalu za svoj rad.

Nagrada u Lidicama, Češka

Na 38. međunarodnoj izložbi dječjeg likovnog stvaralaštva u Lidicama, Češka iz područja fotografije sudjelovalo je 1386 djece iz cijeloga svijeta. A ako se tu ubroje i ostala područja stvaralaštva sudjelovalo je 25132 djece. Njima su dodijeljene 129 medalje, 1273 pohvale, dok je 61 škola dobila medalju. Jedna od tih škola iz cijeloga svijeta je i naš klub. Nagradu smo dobili na temelju fotografija Eme Herbst i Mihaele Trusk. Naš klub je jedina škola iz Hrvatske koja je osvojila ovu nagradu ove godine.